Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

UPDATE 26.11.2020 Maatregelen i.v.m. coronavirus

Geachte gast,

bij deze willen we u graag informeren over het volgende:

Aktueel geen overnachtingen mogelijk tot 01-01-2021

.

Alle horeca is door hogerhand gesloten tot minimaal 01-01-2021, Deze uitspraak komt van minister-president Armin Laschet

na de Bund-Länder-Konferenz van 25-11-2020

 

Iedereen wordt opgeroepen van (particuliere) reizen en bezoeken – ook van familie - af te zien.

Overnachtingsmogelijkheden in Duitsland worden alleen nog voor noodzakelijke en uitdrukkelijk voor niet toeristische doeleinden ter beschikking gesteld.

Tijdelijk zonder quarantaineverplichting van 10 dagen en zonder testverplichting.

U hoeft zich tijdelijk ook niet te melden via de digitale Einreiseanmeldung. Dit komt door een gerechtelijke uitspraak van OvG Münster op 20 november

 

 

 • Zur Webseite des RKI

 • Niederlande:

  • Gesamt Niederlande  (seit 17. Oktober)
 • Belgien
  • das gesamte Land (seit 30. September)
 • Volgens de Corona Entry Regulation NRW (CoronaEinrVO) moeten mensen uit zogenaamde risicogebieden na binnenkomst in Duitsland in quarantaine gaan als ze eerder in zo'n risicogebied zijn geweest. Het verblijf staat er dus los van of de persoon doorgaans in een risicogebied woont of daar om andere redenen is gebleven.

 • Gasten die in een risicogebied hebben verbleven, mogen niet in hotels, pensions, vakantiehuizen, vakantieappartementen, campings, jeugdherbergen, enz. ondergebracht worden! Uitzondering: er is een coronatest uitgevoerd die negatief is, en het om eeen niet-toeristische overnachting gaat. Een negatieve coronatest mag maximaal 48 uur (het tijdstip waarop het testresultaat is bepaald) voor aankomst worden uitgevoerd.

 • Het negatieve testresultaat voor Corona SARS-CoV-2 moet als kopie naar de Hochsauerlandkreis, gezondheidsafdeling, Steinstr. 27 in 59872 Meschede, of in digitale vorm naar infektionsschutz@hochsauerlandkreis.de (bijv. Pdf of foto .jpg of .png).

 

 • Wanneer daarmee duidelijk is dat u Coronavrij bent, dan bent u van harte welkom, anders helaas niet.

  Dit voor uw veiligheid en die van onze gasten en personeel.

  U moet dit attest dan ook kunnen laten zien.

  Deze lijst van het Robert Koch Instituut kan iedere dag weer veranderen.

  U moet dit dan zelf in de gaten houden.

  Wanneer u al een reservering gemaakt heeft, en u mag niet meer reizen ( code rood), dan wordt uw reservering kostenloos voor u geannuleerd.

  Wel moet u dit altijd tijdig, ten laatste 1 dag voor aankomst, schriftelijk per mail aan ons doorgeven.

 • Verder moet u ook de regels vanuit het land waar u vandaan komt volgen.

 

Openingstijden receptie: 08.00 tot 16.00 uur. Gasten die later inchecken, kunnen de kamerkaart afhalen/inchecken in de bar/in het restaurant.

Wanneer u later komt dan 21.00 uur, vragen we u vriendelijk om op de aankomstdageven te bellen naar 0049-2981-9190 om iets af te spreken over het afhalen van de sleutel.

 

 

Alle nieuwe reserveringen die rechtstreeks bij ons geboekt worden over website, telefoon of mail ( vanaf  18.06.2020)
met vertrekdatum tot uiterlijk 30-11-2020 kunnen op ieder moment, tot 2 dagen voor aankomst,  en zonder opgaaf van reden  kostenloos geannuleerd worden! ( alleen schriftelijk)

We zijn op dit moment heel druk bezig om goede maatregelen te treffen voor al onze gasten en ons personeel.

Hierbij houden we rekening met alle voorschriften ter ondersteuning van het gemeenschappelijke doel om het Virus een halt toe te roepen.

Op dit moment wordt het ontbijt- en dinerbuffet weer zoals vanouds gebruikt,wel met de verplichting om aan het buffet een mond/neuskapje te dragen en uw handen te desinfecteren.

Verder vragen we vriendelijk om rekening te houden met alle aanwijzingen die hieronder kort aangegeven worden, en begrip te tonen voor aanwijzingen van ons personeel.

De volgende maatregelen zijn verplicht, daarom vragen wij u vriendelijk:

 • Zwembad is gesloten, sauna gesloten
 • Kinderspeelkamer blijft nog gesloten
 • Afstand houden tot andere gasten met minimaal 1,5 meter, mond- en neuskapje verplicht
 • Uw handen bij de ingang te desinfecteren, en regelmatig te wassen
 • Wacht met gepaste afstand bij receptie en in het restaurant tot u geholpen wordt
 • Alle betalingen op uw kamer laten zetten, zodat u alleen aan de receptie af hoeft te rekenen bij vertrek
 • Geen tussentijdse schoonmaak van kamers mogelijk, alleen op de vertrekdag! wanneer u extra handdoeken of toiletpapier nodig heeft, hangt u het "Bitte Zimmer aufräumen" bordje ´s ochtends voor 10.00 uur aan de deur, en u krijgt schone handdoeken en toiletpapier terug. Gebruikte was op de grond van de badkamer wordt dan weggenomen.
 • Niet meer dan twee personen, of één familie, in de lift
 • In de bar en op het terras alleen plaatsnemen op vrije tafels, bediening aan de bar helaas niet mogelijk, tafels en stoelen niet verschuiven.
 • U wordt door het personeel naar uw tafel verwezen, graag wachten tot u naar uw plaats gebracht wordt, ook aan het ontbijt!
 • Maximale kamer en tafelbezetting: een combinatie uit max. twee verschillende families/ samenwonende gasten in steeds dezelfde combinatie is mogelijk. Voor alle andere gasten: minstens 1,5 meter afstand
 • ontbijt- en dinerbuffet, alleen te gebruiken met mond/neus kapje en iedere keer opnieuw uw handen desinfecteren.
 • het is verplicht om overal waar het lastig is om 1,5 meter afstand te houden, een mondkapje te dragen. Dit is  ook verplicht in winkels e.d. Zorg er dus voor dat u altijd een mondkapje bij u draagt.

We wensen iedereen veel succes, sterkte en bovenal een goede gezondheid toe in deze periode. We hopen u snel weer te mogen verwelkomen!

We proberen u zo goed mogelijk te informeren over alle steeds aangepaste maatregelen. Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel dan niet te mailen of te bellen.

Telefon +49 (2981) 91 9-0

info@hotelwinterberg-resort.de

Directie en medewerkers Hotel Winterberg Resort

 

Hulp nodig?
Wij helpen u graag
Of bel
0049 2981-9190