Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

Mountainbike huren

v.a. €22,00 p.d.

Review Focus mountainbikes
Gasten Hotel Winterberg

Wij hebben een lang weekend doorgebracht in het prachtige Hotel Winterberg op basis van halfpension inclusief elektrische mountainbikes van Focus.

 

Gebruiksvriendelijke mountainbikes

Na een hartelijk ontvangst door gastvrouw Judith zijn we gelijk op de mountainbike gestapt. Niet zomaar een mountainbike, maar de nieuwste e-bikes van Focus in een MTB-uitvoering. Na een duidelijke instructie hebben we prachtige routes in Winterberg en omgeving gereden.

Het plan was 15 km rijden om erin te komen, maar we kwamen er al snel achter dat de mountainbikes zo gebruiksvriendelijk zijn dat we er maar 35 km van hebben gemaakt.

Heuvelachtig Winterberg

De elektrische ondersteuning hebben we vaak gebruikt, want een helling van 10% is in het heuvelachtige Winterberg meer regel dan uitzondering. Maar in de ‘Boost’-stand is het geen enkel probleem en als je dan ook nog eens de juiste versnelling pakt is het helemaal gemakkelijk.

 

Mountainbiken over de pistes

Na een heerlijk dinerbuffet, genieten van zwembad en sauna en een goede nachtrust, hebben we de volgende dag alweer zin om een mooie fietstocht te maken. We kiezen een adembenemende tocht uit naar Willingen met onze Focusbike.

Waar normaal in de winter geskied wordt reden wij met onze mountainbikes over de pistes. Een prachtige ervaring!

Elektrische ondersteuning

We waren erg blij met de elektrische ondersteuning. Bij een lichte helling de ‘Eco’-stand, in het bos de ‘Track’-stand en bij de zware helling de ‘Boost’-stand. Zonder bijzondere inspanning hebben we weer ruim 50 km gefietst. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je de ondersteuning gebruikt, maar onze ervaring is dat rond de 50 km de accu moet worden vervangen. Wil je langer fietsen? Dan is dat simpel op te lossen door een extra accu mee te nemen. Wij hebben begrepen dat die zelfs aan het frame van de fiets kan worden gemonteerd.

Door te fietsen op de elektrische mountainbikes van Focus maak je echt optimaal gebruik van het prachtige gebied rond Winterberg.

Prachtige fietservaring

Wij willen graag de directie en het personeel van Hotel Winterberg bedanken voor deze prachtige ervaring op fietsgebied, maar zeer zeker ook op het gebied van service, vriendelijkheid en culinaire hoogstandjes.